gk questions

Top 50 gk questions and answers for competitive exams 2021

Top 50 gk questions and answers for your upcoming examination . These all question based on multiple choice questions .

Top 50 gk questions

1. How many members are there in lok sabha
A. 512
B. 527
C. 545
D. 567
Answer. C

2. Who appoints the chief justice of india
A. President
B. Prime minister
C. Governor
D. Finance minister
Answer. A

3. Who is the first Chief justice of India
A. Kiran bedi
B. Fathima beevi
C. kalpana sinha
D. None of these
Answer. B

4. Who is the first miss world of india
A. Sushmita sen
B. Diana Hayden
C. Reita faria
D. Aishwarya rai
Answer. C

5. How many players are there in hockey
A. 11
B. 12
C. 13
D. 14
Answer. A

6. When India won first hockey world cup
A. 1970
B. 1972
C. 1973
D. 1975
Answer. D

7. India won first cricket world cup in which year
A. 1983
B. 1978
C. 1992
D. 1996
Answer. A

8. When India won first Olympic hockey gold
A. 1944
B. 1948
C. 1952
D. 1956
Answer. B

9. Mike tyson is related to which sports
A. Baseball
B. Hockey
C. Boxing
D. Football
Answer. C

10. Which country won the first football world cup
A. Germany
B. Itlay
C. Argentina
D. Uruguay
Answer. D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *