gk questions

Top 50 gk questions and answers for competitive exams 2021

11. Where is the Headquarters of international Olympic committee
A. Switzerland
B. Japan
C. Russia
D. France
Answer. A

12. Where is the Headquarters of international cricket council ( ICC )
A. Nepal
B. Dubai
C. India
D. Sri Lanka
Answer. B

13. Wimbledon trophy is related to which sports
A. Tennis
B. Cricket
C. Hockey
D. Football
Answer. A

14. Thomas cup is Associated with
A. Basketball
B. Badminton
C. Tennis
D. None of these
Answer. B

15. Aga khan cup is related to which sports
A. Hockey
B. Cricket
C. Table tennis
D. None of these
Answer. A

16. Deepa karmakar is Associated with which game
A. Tennis
B. Gymnastics
C. Chess
D. Football
Answer. B

17. Which country won first cricket world cup
A. West indies
B. England
C. India
D. South Africa
Answer. A

18. Where is the Headquarters of sports authority of India
A. Kolkata
B. Mumbai
C. Hyderabad
D. New Delhi
Answer. D

19. Who is the chairman of Indian premier league ( IPL ) in 2020
A. Madan lal
B. Brijesh Patel
C. Ravi Shastri
D. Sunil Rao
Answer. B

20. Indian hockey federation was formed in which year
A. 1925
B. 1929
C. 1931
D. 1933
Answer. A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *