gk questions

Top 50 gk questions and answers for competitive exams 2021

41. India shares border with how many countries
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8
Answer. C

42. “ Yen “ currency of which Asian country
A. Japan
B. Bangladesh
C. China
D. Turkey
Answer. A

43. Which country launched the first space shuttle
A. India
B. Russia
C. United kingdom
D. United states
Answer. D

44. When was the enabling act passed in germany
A. 1933
B. 1935
C. 1936
D. 1937
Answer. A

45. Which river crosses the equator twice in india
A. Ganga river
B. Kaveri river
C. Congo river
D. None of these
Answer. C

46. Which city is known as pink city
A. Jaipur
B. Shimla
C. Banaglore
D. None of these
Answer. A

47. Which of the following is a capital of Namibia
A. Walvis Bay
B. Windhoek
C. Luderitz
D. Outjo
Answer. B

48. Which country has the largest land mass
A. Russia
B. France
C. China
D. India
Answer. A

49. What is the currency of Bulgaria
A. Lev
B. Dollar
C. Euro
D. Tenge
Answer. A

50. The international monetary fund was founded in which year
A. 1940
B. 1942
C. 1945
D. 1947
Answer. C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *